søndag 25. juli 2010

Kunsttyveri til inntekt for millionprosjekt

Tyvegodset er den hule trestammen...
Fredrik Raddum fikk jeg lyst til å finne ut mer om på grunn av Trond Borgens omtale - og bilde av mann i hult tre (hai/krokodille/drage?) - i Stavanger Aftenblad 12.07.10.

"I krysningen mellom tradisjonelle plastleker, sære tegneserier, nips og seriøs skulptur fyller han sin kunst med sær humor", skriver Borgen.

Utstillingen 'Holy Toy', hvor Raddum deltar, har også vært i Vestfold kunstmuseum
hvor hans kunst omtales slik:

"Hans arbeider viser ofte til absurde og katastrofale situasjoner som inneholder eksistensielle temaer som forholdet mellom mennesket og naturen. Formspråket er inspirert av leketøy, tegneserier, popkunst og en forenklet naivistisk utforming som skaper en lun humor."

Da jeg billedsøkte Raddum oppdaget jeg at jeg hadde 'møtt' ham før, hos Bharfot som har en grøssende vakker - og lun! - presentasjon av en utstilling fra 2008:  Emoepoxy

Fredrik Raddums hjemmeside er for øvrig vel verdt et laaaangt besøk!

Besøk gjerne resten av mine sjiraffer på OMG, det er slett ikke kunst, men noen er litt artige, syns jeg i alle fall selv... 

***

2 kommentarer:

 1. ny design på bloggen, elegant.

  har vært sørpå, først på "søskenstevne" og hatt fest med mine to brødre, min søster og deres respektive. deretter på Kolbotn og passet barnebarn under somerens barnehagestengt, skikkelig trivelig begge deler.

  nå er det hjemme og hagen som teller resten av ferien - om bare vi kunne få litt stabil sommer ville det være suverent.

  SvarSlett
 2. Kjekt den nye 'looken' falt i smak! Tilpasning til ny mal har vært passe aktivitet for meg i sommer - fysikken har streiket noen uker.

  Lykke til med hagen din!

  SvarSlett

Innlegg kan bli revidert og flyttet på, så kommentarfeltet kan fremstå som pussig ved enkelte innlegg (dateringen).