tirsdag 5. mai 2009

Hva vegger kan skjule
***

10 kommentarer:

 1. Knall tøft bilde, og meget illustrerende!

  SvarSlett
 2. Det hører til en kampanje - bildet 'mitt' er lenke til den. Jeg kom over det via Onion:blog, hvor det dukker opp mye spennende og fint:

  http://www.onionmag.no/blogg/

  SvarSlett
 3. Det bildet gjorde inntrykk.

  SvarSlett
 4. Den første med "neglected children" er jo utrolig bra da!

  SvarSlett
 5. Effektivt budskap øverst, ja. Interessant at reklame/propaganda minner stadig mer om street art. Øker følelsen av noe autentisk, antar jeg.

  SvarSlett
 6. Er 'Street art' (ukjent begrep for meg) i slekt med 'performance'? For det tenkte jeg at motivet på bildet var.

  Men at det er illustrerende, gjør inntrykk, er utrolig bra og effektivt - det er jeg hjertens enig med dere om, Randi, Lin, Lothiane og Bharfot!

  SvarSlett
 7. Nei, street art er ikke performance, men visuell gatekunst. Vanligvis todimensjonal, men iblant tredimensjonal, som stuntet hvor en mann laget oppblåsbare figurer som reiste seg over uttrekket på t-banen i New York (finnes på YouTube her). Street art er ellers begrepet de som lager graffiti, stensils (sjablongmaling) og i noen grad tægging bruker om sin egen virksomhet, i motsetning til diverse myndigheters insistering på at det er hærværk. Jeg har samlet noen fine eksempler fra Oslo her (2008) og her (2009).

  SvarSlett
 8. Tusen takk for god forklaring og flotte linker! Det oppblåsbare monsteret kan jeg faktisk få direkte bruk for i en helt annen sammenheng - noen ganger er sammentreff så -treffende-, at en kan begynne å lure...

  På favorittlisten min har jeg denne siden:

  http://www.picturesofwalls.com/Index.asp?Album=7&Offset=461

  som jeg stadig vekk bestemmer meg for å utforske. Så det er street art, men nær tagging på skalaen, det da, forstår jeg.

  Her i bygda, og i Brynebyen, er faktisk all den tagginga jeg har sett hærverk og ikke kunst. Det kan jo ikke være så lett for myndigheter å hanskes med slikt, for hvordan lage håndterbare regler for noe som det kreves skjønn og teft for å plassere i 'riktig' kategori, og hvor smak og behag er avgjørende for bedømmelsen? Kloke myndighetspersoner kan vel i stillhet følge noen uskrevne prioriteringsregler for hva som skal reageres på/fjernes - det skjer vel også i de større byene, vil jeg tro?

  SvarSlett

Innlegg kan bli revidert og flyttet på, så kommentarfeltet kan fremstå som pussig ved enkelte innlegg (dateringen).